自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

attach0/tmp/phpFMFSsm
attach1/tmp/phpbcJL6d

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

日日新鮮
鑊鑊甘

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

「小動物」

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

象牙宮

日本Pasco「超熟山型」麵包疑混入老鼠殘骸 宣布回收逾10萬產品

原文網址: 日本Pasco「超熟山型」麵包疑混入老鼠殘骸 宣布回收逾10萬產品 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1017604?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

混入老鼠殘骸

遭到顧客投訴商品內竟然含有「老鼠的部分屍體」,
根據日媒Sponichi Annex報道,超熟吐司因為使用日本國產小麥,可以拿來做成小孩的斷奶食品,因此頗受家長們的歡迎。

事件發生後,許多日本網民紛紛表達震驚,稱「超熟是被推薦當作斷奶食品的麵包吧,說是添加劑少之類的」、「因為無添加,所以很多人都把超熟當作斷奶食品,好可怕啊」、「斷奶食品的麵包粥一直都用超熟」和「太令人吃驚了」等。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

老鼠跌入攪麵機?

公爵府

回覆樓主:

好恐怖

伯爵府

回覆樓主:

日本野真係越來越唔可靠

伯爵府

Apple011 發表於 24-5-9 12:08
日本野真係越來越唔可靠

勁同意

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

真正毛管動

大宅

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Apple011 發表於 24-5-9 12:08
日本野真係越來越唔可靠

本地都開始變質,何況出口食品,偏偏香港接收最多,又缺乏嚴格監測

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

日本仔嘢,依家已經唔係信心嘅保證

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

伯爵府

回覆樓主:

發生咩事呀,咁多野既

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊